Ga naar de inhoud

Heilig Huwelijk

In ons heilig huwelijk ben ik niet de man en jij niet de vrouw, maar zijn wij de liefde tussen ons beiden.

Dit samenzijn is geen ring die moet laten zien dat we bezet zijn, geen loze belofte om eeuwige trouw, niet twee zielen die één worden. Liefde is willen dat de ander gelukkig is.

Noem dit geen verbintenis, liever een eeuwig vinden en vrijlaten, een pact tussen twee vrienden die dezelfde richting op willen en elkaar helpen daar te geraken.

We zijn niet samengebracht om elkaars wonden te deppen, maar om ieders liefdesvlam wakker te houden. Zo zijn we geen leeg vat van geven en nemen, maar een volle adem waarin die ondoorbroken lus van diepe liefde leven voelt.

Ja, onze droom beweegt tussen het niets van mij en het alles van jou. Dus kom, nader mij in het wit, loop zeven maal om mij heen en schenk me dan de wijn. Giet het wijwater in de fontein, trap lachend het glas kapot en kus me, want als jij en ik kussen, zijn wij de kus.

Vul mijn kelk, maar drink zelf van de jouwe. Heb mij overdag lief als jezelf, maar vergeet mij in de nacht als geen ander. Deel het innigste en het wildste van je hart, maar wees geen handelaar en blijf alleen, want alleen de eenling danst vrijuit op het lichtfestijn en de zuilen van onze tempel moeten uiteen staan om haar te kunnen dragen.

En als op een dag het hart van de kade niet meer klopt en de oceaan van onbekende wateren roept, laten we elkaar dan varen. Want wat je ook kwijtraakt, de liefde vindt jou altijd wel en gescheiden zijn we nooit geweest.

Heilig Huwelijk is op A4-formaat afgedrukt op handgeschept Gampi-papier van 150 grams uit de Filipijnen. Het perkament wordt ingepakt in flinterdun zilverwit Mulberry papier van 20 grams uit Thailand.

Er zijn slechts 27 exemplaren van gedrukt.

De poster kost 25 euro (plus 3,95 verzendkosten).

Je bestelt het gedicht door je adres te mailen naar niels@bij-een.nl

Image